Tlf: +86 755 2357 1734

Mob: +86 189 2287 9832

E-post:

Blogger/nyheter

Hjem - Om oss - Blogger/nyheter - Hvordan velge og bestemme plastharpiksmaterialer for ditt plaststøpeproduktprosjekt?

Hvordan velge og bestemme plastharpiksmaterialer for ditt plaststøpeproduktprosjekt?

03. 01, 2022

I dagens marked er det tonnevis av materiale som kunden kan velge mellom. Derfor er utvelgelsesprosessen for plastsprøytestøpingsmaterialer svært utfordrende i begynnelsen. Hos Best times mould & plastic products technology Ltd., er vi godt klar over at hvert plastharpiksmateriale har sine unike egenskaper og fordeler, så vi jobber tett med kundene våre for å velge de passende materialene for deres produksjonsprosjekter.


Følgende er noen mest brukte harpiksmaterialer:


ABS

ABS (akrylnitril-butadien-styren) er mer utbredt i ulike bransjer fra bilindustrien til produksjon av rørledninger på grunn av dens mest bemerkelsesverdige slagkraft og mekaniske styrke. Metallisk belegg festes lettest til ABS, så dette materialet er svært egnet for produksjon av telefon, dusjhode og håndterte produkter. Imidlertid er dette materialet ikke veldig motstandsdyktig mot kjemikalier, så det er bedre å ikke bruke det i applikasjoner som krever elektrisk isolasjon eller ultrafiolett motstand.


Acetal/POM

POM, også kjent som Acetal, har enestående overflatesmøring, motstand mot kryp (minne) og kjemiske løsemidler. Det er et ideelt materiale for bruk i mat-, drikke-, mekanisk-, bil- og husholdningsindustrien. Vi velger vanligvis denne harpiksen for å produsere leketøyskomponenter, samt gir og lagre. Dessuten brukes det ofte i produksjon av bil- og husholdningsprodukter. Det er imidlertid ikke et godt valg for applikasjoner under høye temperaturforhold.


Polypropylen

Polypropylen, ofte kjent som PP, er kjent for sin fleksibilitet i emballasje, væskehåndtering og prosessering, husholdningsprodukter og enkelte bildeler. Selv om polypropylen er et slags brennbart materiale og sårbart for ultrafiolett stråling, har det fortsatt god kjemisk motstand og elektrisk motstand. De fleste PP-kvaliteter er brennbare og utsatt for nedbrytning av UV-stråling.


HOFTER

HIPS, forkortelse for høystøtende polystyren, er et hardt materiale med en lav kostnadseffektiv ytelse og en tilpassbar overflate. Dette materialet er enkelt å skrive ut, lime, lime og dekorere, og er vanlig i forretnings-, display-, trykkeri-, grafisk- og prototypeindustrien. Selv om det er brannfarlig, finnes det flammehemmende varianter på markedet.


LDPE

LDPE, dvs. Low-Density Polyethylene, er versjonen av polyetylen med høyest fleksibilitet. Den har sterk fuktmotstand og høy slagfasthet. Dette materialet brukes vanligvis i produksjon av mange forbruksvarer, husholdningsvarer, samt medisinsk utstyr og ledninger. Imidlertid er dette materialet vanskelig å binde, så det er bedre å ikke bruke det i ekstremt vær eller høy temperatur.


Nøkkelhensyn ved valg av harpiksmaterialer:

Ha følgende variabler i tankene når du velger et harpiksmateriale for produksjonsprosjektet ditt:

· Slagstyrke ‿Noen plastprodukter krever en høyere basestyrke enn resten av dem, så IZOD-slagstyrken til et harpiksmateriale bør bestemmes før du starter formen.

· Strekkstyrke ‿Vi bruker vanligvis maksimal strekk eller maksimal styrke for å måle en harpiks strekkmotstand og dens evne til å tåle en viss belastning.

· Bøyemodul ‿hvor mye et materiale kan bøyes uten å bli skadet og fortsatt kan gå tilbake til den opprinnelige formen.

· Varmebestandighet ‿ Noen plastprodukter som krever isolasjon eller toleranse for et relativt bredere spekter av temperaturforhold, er varmemotstanden svært viktig.

· Vannabsorpsjon ‿hvor mye vann som absorberes av et materiale etter 24 timers nedsenking, vanligvis målt i prosent.


Utvalg av harpiksmaterialer for prosjektet ditt


Hvis du velger det mest passende harpiksmaterialet før du starter støpeformen, vil du ikke bare spare tid og kostnader, men også sikre produksjonen med høyest mulig ytelse og produksjonsevne. For å garantere det ideelle valget av harpiksmateriale, foreslår vi at du rådfører deg med et kvalifisert plastsprøytestøpefirma (Best times mould & plastic products technology Ltd.)


Hvordan velge